Start Namirnica nedelje Himalajska so

Himalajska so

Himalajska so
Foto: Guliver/Thinkstock
Poreklom iz pećina Himalaja, istoimena so smatra se najčistijom i najzdravijom na svetu. Nastala u okruženju bez toksina, pod visokim tektonskim pritiskom, i danas se, uprkos razvijenoj tehonologiji, ručno vadi, pere i suši na suncu, da bi se potom pakovala u odgovarajuće organske vreće koje čuvaju njen specifični sastav.
Znatno krupnija od kuhinjske ili morske solli, neobične svetloroza boje, s jedinstvenom kombinacijom minerala, ova so od davnina važi za dragocenu i vrednu namirnicu.
Zbog visokog sadržaja kalcijuma, natrijuma, gvožđa i magnezijuma, koristi se čak i u lekovite svrhe. Istraživanja su dokazala da himalajska so poboljšava rad bubrega i jetre, utiče na stabilnost pH vrednosti u ćelijama, smanjuje pritisak i usporava starenje, sprečava grčeve u mišićima, pospešuje san, hidrataciju, cirkulaciju i detoksikaciju organizma.
Sitno mlevena himalajska so preporučuje se u hronoishrani, a važno je istaći da ni zamrznuta ni zagrejana ne menja svoja svojstva. lako se apsorbuje i reguliše nivo vode i elektrolita u ljudskom telu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!