Start Glavna jela Isprobajte nove ukuse: Brazilski riblji paprikaš

Isprobajte nove ukuse: Brazilski riblji paprikaš

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

380-400 g fileta ribe (pastrmka, som, halibut ili sl.)
1 manja glavica crnog luka
1 veća crvena paprika
2 čena belog luka
1 ½ kašičica šećera
1 supena kašika kumina u prahu
1 supena kašika dimljene ljute paprike
1 konzerva od 400 g seckanog paradajza
1 konzerva od 400 g kokosovog mleka
250 ml ribljeg bujona (ili od povrća)
1 supena kašika seckanog svežeg peršuna

Priprema:

1. Ribu isecite na manje komade, posolite i pobiberite, i pržite u dubljem tiganju, na jakoj vatri, na malo zagrejanog maslinovog ulja da blago porumeni sa obe strane.
2. Prebacite ribu na tanjir, a u tiganj od prženja ribe dodajte oko 1 supenu kašiku maslinovog ulja, pa dodajte luk iseckan na rebarca i papriku iseckanu na tračice. Posolite i pržite na umerenoj vatri oko 2-3 minuta.
3. Dodajte i zgnječen beli luk, pa pržite sve zajedno još oko 30 sekundi.
4. Dodajte šećer, kumin i dimljenu ljutu papriku. Kratko propržite, pa dodajte i paradajz, kokosovo mleko i bujon.
5. Kuvajte oko 15-20 minuta dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite po svom ukusu. Vratite ribu u tiganj, kuvajte sve zajedno još oko 2 minuta.
6. Pospite seckanim peršunom i poslužite uz kuvani pirinač.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!