Start Zanimljivosti Izbegnite jo-jo efekat: Kako se hraniti posle dijete?

Izbegnite jo-jo efekat: Kako se hraniti posle dijete?

Uspešno ste završili dijetu, postigli željenu kilažu i taman kada ste pomislili da je vašim mukama došao kraj, najteži deo vas tek očekuje – kako da zadržite idealnu težinu i nakon dijete? Ključ je u istrajnosti i promeni životnih navika, kako biste postigli vaš cilj.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Način ishrane morate da držite pod kontrolom, kao i da nastavite sa fizičkim aktivnostima kako biste sačuvali idealnu kilažu koju ste postigli. Postoje određena pravila i trikovi koji će vam pomoći da se oduprete povratku na stare nezdrave navike i ponovo “nabacite” višak kilograma.

1. Redovno se merite

Tokom dijete ste se verovatno često merili, možda čak i svakodnevno. Iako sada ne morate toliko često da stajete na vagu, pokušajte da to radite bar jednom nedeljno. Na ovaj način odmah ćete uočiti moguće povećanje telesne mase i moći ćete na vreme da reagujete i preduzmete neophodne korake protiv gojenja.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

2. Ne preskačite doručak

Svi vrlo dobro znamo da je doručak najvažniji obrok u toku dana, pa opet, mnogi od nas ga redovno preskaču. Nemojte to sebi nikako da dozvolite, i svakog jutra obavezno doručkujte kako biste od ranog jutra pokrenuli metabolizam.

Hranjive materije koje pojedete za doručak pomoći će vam da u toku dana ne posegnete za nepotrebnim grickalicama. Za doručak birajte zdravu hranu koja će vas duže držati sitima, kao što su: voće, ovsena kaša, jogurt, kiselo mleko, žitarice…

Još saveta kako da izbegnete jo-jo efekat pogledajte OVDE

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!