Start Glavna jela Jareći ragu

Jareći ragu

ragu
Priprema:
1. Jareće meso iseći na krupnije kocke, a crni i beli luk iseći na kockice. Šargarepu iseckati na kolutove, a peršun na sitne listiće.
2. Na ulju propržiti crni luk, pa kad postane staklast dodati šargarepu i peršun i još malo prodinstati. Dodati meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode (po potrebi).
3. Kada je meso napola gotovo, dodati iseckani beli luk, so, mešavinu začina i mlevenu papriku i ostaviti da se meso krčka još neko vreme dok ne omekša.
4. Makarone obariti u slanoj vodi sa malo ulja, te ih ocediti.
5. Pripremljeno meso poslužiti uz makarone.

Recept Slađane Grozdanović iz Sombora
Recept Slađane Grozdanović iz Sombora

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!