Start Glavna jela Jaretina sa butkicom u zemljanoj posudi

Jaretina sa butkicom u zemljanoj posudi

Clipboard10

PRIPREMA:
1. Jareće meso iseći na veće komade, barenu butkicu ne seći.
2. Meso staviti u zemljanu posudu i premazati senfom.
3. Iseći krompir, crni luk, peršun, šargarepu, papriku, paradajz i šampinjone na kolutove.
4. Povrće staviti preko mesa, začiniti ga, sipati ulje i vodu, te dodati svežu ljutu papriku.
5. Posudu staviti u hladnu rernu, uključiti je i meso peći oko 120 minuta na temperaturi od 220 ºC. Nakon 60 minuta jaretinu i butkicu podići na površinu posude, da se zapeče.

Recept Vladimira Subotina iz Sanada
Recept Vladimira
Subotina iz
Sanada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!