Start Dijabetes Jogurt u prevenciji dijabetesa

Jogurt u prevenciji dijabetesa

Mnogima omiljen mlečni napitak koji se, skoro redovno, može naći na policama naših frižidera jeste jogurt. Osim što je hranljiv, jogurt se smatra vrstom eliksira čijom se upotrebom može doživeti mitska dugovečnost.

Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Jogurt je odličan saveznik i u borbi protiv suve, osetljive i oštećene kože. Najučinkovitija maska za negu osetljive kože sadrži samo dva sastojka, a to su: jogurt i med. Sve što je potrebno jeste da supenu kašiku gustog jogurta promešate sa supenom kašikom meda, nanesete na čisto lice i ostavite da koža upije ono što joj je potrebno. Petnaestak minuta kasnije hladnom vodom isprati lice i ukloniti masku. Bićete preporođeni!

Treba istaći da bitno prisustvo proteina, a umeren procenat masti i šećera, jogurt čini kompletnom namirnicom koja je u stanju da kontroliše rast insulina. Nedavna istraživanja pokazala su da se redovnim konzumiranjem jogurta smanjuje rizik oboljevanja od dijabetesa za 18%. Ispitivali su se podaci proizašli iz tri istraživanja u kojima je učestvovalo više od 200.000 ljudi životne dobi od 25 do 75 godina.

Teme vezane za ishranu, rekreaciju i praktične savete za lakši život sa šećernom bolešću možete pronaći u časopisu Dijabetes.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!