Start Odabrani recepti Juneća paradajz čorba

Juneća paradajz čorba

Clipboard01

Priprema:
1. Junetinu iseći na kockice, crni luk, šargarepu i krompir oljuštiti i takođe iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati junetinu, šargarepu i kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati krompir, grašak, beli luk i nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj dinstanja sipati crno vino, dodati paradajz pire, začine po ukusu i naliti vodom da ogrezne.
5. Kuvati desetak minuta, a potom umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode) i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. Gotovu čorbu posuti peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!