Start Kako napraviti Kako napraviti: Domaći švapski sir

Kako napraviti: Domaći švapski sir

Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 5 l domaćeg mleka
– 2 kašike ”maja” sirišta
– so

Priprema:

1. U veću šerpu sipati mleko, posoliti i kuvati dok ne proključa. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
2. Dok je još mlako, dodati 2 kašike ”maja” sirišta, dobro promešati i ostaviti na toplom da se stegne.
3. Potom uzeti cediljku, preko nje staviti duplu gazu i izručiti stegnutu smesu. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ocedi.
4. Oceđenu smesu mutiti mikserom.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!