Start Kako napraviti Kako napraviti kajzerice

Kako napraviti kajzerice

Getty/Think
Getty/Think

Sastojci:
– 1kg mekog brašna
– 1 kvasac
– 5 dl mleka
– 2 kašike šećera
– 1 kašika soli
– 1,5 dl ulja
– 2 jajeta
– susam, seme lana

ISPROBAJTE I… 

Filovane kajzerice

Kajzerice sa teletinom

Priprema
1. U dubljoj posudi pomešati 2,5 dl mlakog mleka, svež kvasac, 1 supenu kašiku šećera i 1 kafenu kašičicu brašna, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. U većoj posudi sjediniti 1/2 kg brašna, 1 kašiku soli i 1 kašiku šećera, sve dobro izmešati i napraviti udubljenje u sredini. Zatim sipati nadošao kvasac, dodati 2,5 dl mleka, 1,5 dl ulja, te postepeno dodavati ostatak brašna ručno meseći sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Izrađeno testo ostaviti da nadođe. Potom ga premesiti i ručno oblikovati male kajzerice. Svaku kajzericu premazati umućenim jajima i posuti mešavinom susama i semena lana.
4. Tepsiju nauljiti, posuti brašnom pa poslagati pripremljene kajzerice i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here