Start Kako napraviti Kako napraviti piroške

Kako napraviti piroške

Možete ih filovati čime god želite, a sama izrada nije komplikovana.

DH
DH

Sastojci:
– 700 g brašna
– 1/2 svežeg kvasca
– 2 jajeta
– 1 dl ulja
– 1 dl mleka
– 1 dl vode
– 150 g fete
– 1/2 kašičice sirćeta
– 1/2 praška za pecivo
– 1 dl kiselog mleka
– 1 kašičica šećera
– so
za fil
– 200 g fete
– 150 g praške šunke
za prženje
– 4 dl ulja

Priprema
1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac te promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, feta sir, vodu, ulje, kiselo mleko, sirće, prašak za pecivo, jaja i soli po ukusu pa izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti sve dok se ne dobije glatko testo.
3. Umešeno testo staviti u najlon kesu i ostaviti u frižideru 60 min.
4. Potom testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm i iseći na manje pravougaonike.
5. Feta sir iseći na štapiće i uviti ih u list praške šunke.
6. Na svaki pravougaonik staviti rolnicu od sira i šunke pa urolovati i krajeve slepiti. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!