Start Zanimljivosti Kako odabrati čaše za vino?

Kako odabrati čaše za vino?

case za vino

Da li ste dobar poznavalac bontona za stolom? Ako niste, a želeli bi da znate kad i kako se šta koristi, malo ćemo vam pomoći. Za početak najjednostavnijom podelom čaša za vino u zavisnosti od toga za koje vino se koriste.

Sve češće na svadbama, ali i na bilo kojim drugim prijemima ili koktelima, na stolu se nalazi nekoliko vrsta čaša za vino. Ako, još morate sami da se poslužite, sigurno se zapitate u koju ide belo vino, a u koju crveno vino. Evo, jednostavne podele.

casa za crveno vino

Čaše za crveno vino

Ove čaše su najšire od svih. Imaju širok otvor, zato se i crveno vino pije na sobnoj temperaturi. One imaju svoje dalje podele u zavisnosti od toga koju vrstu crvenog vina pijete.

casa za belo vino

Čaše za belo vino

Čaše za belo vino su malo užeg otvora, ali ne mnogo uskog, jer se te već koriste za šampanjac. Ove čaše su uže od onih za crveno vino, jer omogućavaju da vino zadrži svoju temperaturu.

casa za sampanjac

Čaše za penušava vina

Ove čaše su najužeg otvora, imaju visoku nožicu, za koju se i drže, da se vino ne bi grejalo. Ovakve čaše najčešće viđamo na različitih proslavama jer se iz njih pije šampanjac.

Autor: Life Content

Foto: Flickr

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!