Start Glavna jela Kelj sa ćurećim mesom

Kelj sa ćurećim mesom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)
Loading ... Loading ...

Clipboard04

PRIPREMA:
1. Glavicu kelja obariti u slanoj vodi, a zatim iseći na kriške.
2. Crni luk sitno iseckati, a meso i slaninu iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati meso i slaninu, posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina.
4. Na kraju dodati 2 umućena jajeta i promešati.
5. Vatrostalnu posudu premazati uljem i posuti prezlama. Poređati kriške kelja tako da prekriju dno.
6. Na kelj naneti smesu sa mesom i odgore opet poređati kelj.
7. Umutiti 2 jajeta sa pavlakom i malo soli pa preliti preko jela. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 30 min.

Recept Martina Kovača iz Bačke Palanke
Recept Martina Kovača
iz Bačke Palanke

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!