Start Predjela Kiflice sa kačkavaljem

Kiflice sa kačkavaljem

kiflice
Priprema:
1. U toplom mleku razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna.
2. Posebno pomešati jaje i so, dodati ulje, nadošli kvasac i polovinu brašna. Zamesiti testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
3. Testo ostaviti da naraste, podeliti ga na 10 jufkica i ostaviti ih da odstoje.
4. Jufke razviti pa na svaku narendati pomalo margarina. Poređati ih jednu na drugu a na poslednju razvijenu jufku ne stavljati margarin.
5. Od naslaganih jufki razvući veliku okruglu koru, pa je iseći na više trouglova od sredine prema spolja.
6. Na svaki trougao naneti pomalo rastopljenog margarina i rendanog kačkavalja.
7. Uviti kiflice i svaku umočiti u razmućeno jaje, pa u rendani kačkavalj. Poređati ih u podmazan pleh obložen papirom za pečenje.
8. Kiflice peći u zagrejanoj rerni 20-30 minuta na 250 °C.

Recept Dane Jovanović iz Kruševca
Recept Dane Jovanović iz Kruševca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!