Start Zanimljivosti Kineski štapići: Kako ih pravilno koristiti?

Kineski štapići: Kako ih pravilno koristiti?

Sva jela kineske kuhinje konzumiraju se pomoću štapića, pa čak i ona koja su u tečnom stanju.

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Da biste savladali tehniku korišćenja štapića naoružajte se strpljenjem.

Najvažnije je da štapiće postavite u udoban položaj koji će vam omogućiti da jedete lakim pokretima prstiju.

Tradicionalno štapići se uvek drže u desnoj ruci.

Prvi štapić pridržavajte palcem i vrhom domalog prsta, a drugi postavite između palca i kažiprsta ( kao da držite olovku). Tokom uzimanja hrane možete dodatno koristiti i srednji prst kako biste fiksirali štapić.

Prema pravilu, štapiće je potrebno prstima fiksirati na sredini, a hranu uvek pridržavati samim krajem štapića.

Za detaljna upustva pogledajte video.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!