Start Predjela “Kljuksa”

“Kljuksa”

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.50 od 5)

Loading ... Loading ...
kljuksa
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti brašno, prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje i jaja. Dodati izmrvljeni sir i malo soli pa promešati.
2. U nauljenu, brašnom posutu tepsiju sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 220 °C 10 minuta, potom smanjiti temperaturu na 100 °C pa nastaviti sa pečenjem još 20 min.
3. Posebno izmiksati sitni sir, jogurt i rendani beli luk. Smesu preliti preko pečene pite pa vratiti u ugašenu rernu i ostaviti još 5 min. Zatim izvaditi iz rerne te prekriti mokrom krpom i ostaviti da se ohladi.

Recept Nevene Milovanović iz Leskovca
Recept Nevene Milovanović iz Leskovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!