Start Zanimljivosti Korisni saveti: Održite svežinu peršuna i drugih začina

Korisni saveti: Održite svežinu peršuna i drugih začina

ThinkstockPhotos-478808075

Zeleno, aromatično bilje važan je izvor vitamina i minerala, ali i bogatog ukusa za naše supe, variva i salate… evo kako da održite svežinu peršuna, bosiljka, celera, mirođije i drugih začina što duže

Pre svega, morate kupiti sveže, jedro bilje, koje prepoznajete po tome što na daljini od nekoliko centimetara već osećate jasno njegov miris.

Izbegavajte biljke sparušenog, opuštenog lišća, birajte samo jarkozeleno i dovoljno čvrsto da lišće elastično vibrira zajedno s drščicama.

Nemojte prati sve! Odvojite deo koji vam je odmah potreban, a na ostatku vezice samo podsecite krajeve. Stavite je u čašu sa vodom (u oko 3 centimetra vode), kao što cveće stavljamo u vazu.

Znajte da je bilju potrebno da diše, pa ako vam se čini da ga ima previše podelite vezu na dve čaše vode. Zatim svaku prekrijte plastičnom kesicom i uvežite gumicom pri dnu tegle. Postavite na ravnu tacnu da vam se čaša ne bi prevrnula u frižideru. Redovno proveravajte vezice, menjajte vodu po potrebi i odbacite grančice koje eventualno požute.

Izvor: Lisa
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!