Start Glavna jela Supe i čorbe Krem čorba od bundeve sa ruzmarinom i slaninicom

Krem čorba od bundeve sa ruzmarinom i slaninicom

Gusta čorba od bundeve sa ruzmarinom i slaninicom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

600 g očišćene bundeve
2 glavice crnog luka
2 lista lovora
so, biber
suvi začin
muskatni oraščić
ruzmarin
6 šnita pančete
250 ml neutralne pavlake
voda za kuvanje

Priprema:

1. Očišćenu bundevu iseći na krupnije komade. Crni luk očistiti i isećina četvrtine.
2. U lonac staviti bundevu i crni luk pa naliti sa vodom toliko da je za tri prsta iznad povrća.
3. Dodati lovorov list i kuvati dok bundeva ne omekša. Za to vreme, tostirati slaninu sa obe strane i ostaviti na papirnom ubrusu da se ocedi od viška masnoće.
4. Kada je povrće suvano, izvaditi list lovora i štapnim mikserom ispasirati sastojke.
5. Začiniti prema ukusu i dodati neutralnu pavlaku pa vratiti na rignlu da provri.
6. Servirati uz tostiranu slaninu i dodati ruzmarin po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!