Start Glavna jela Krmenadle u finom sosu

Krmenadle u finom sosu

Clipboard17

Priprema:
1. Krmenadle istanjiti kuhinjskim čekićem, posuti mešavinom suvog začina, te posoliti i pobiberiti po ukusu (šnicle začiniti sa obe strane).
2. U tiganju zagrejati ulje sa puterom, a potom propržiti pripremljene krmenadle.
3. Potom krmendale izvaditi iz tiganja i ostaviti ih sa strane.
4. Beli luk sitno iseckati, pa ga propržiti na istoj masnoći u kojoj se pržilo meso.
5. Zatim dodati crveni biber, naliti 100 ml vode i promešati. Dodati rendana kuvana jaja i kašiku mešavine suvog biljnog začina.
6. U tiganj sa sosom vratiti krmenadle, poklopiti i ostaviti da se dinsta.
7. Pred kraj kuvanja dodati pavlaku za kuvanje i krastavce isečene na duguljastu parčad.
8. U drugoj šerpi pomešati mleko sa kajmakom i dodati mešavinu suvog biljnog začina. Promešati, dodati prašak za instant pire i paradajz pire.
9. Lepo promešati pire, pa servirati uz šnicle u finom sosu.

Recept Gordane Živković iz Bele Palanke
Recept Gordane Živković iz
Bele Palanke

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!