Start Kuhinje sveta Krompir pripremljen na ovaj način ulepšaće svako jelo – Vojvotkinjin krompir

Krompir pripremljen na ovaj način ulepšaće svako jelo – Vojvotkinjin krompir

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Potrebno:

1 kg krompir
3 jajeta (žumanceta)
125 g putera
voda
so
biber
muskatni orah

Priprema:

1. Krompir očistiti, iseći i staviti da se kuva u posoljenoj vodi. Krompir kuvati oko 25 minuta tj. dok potpuno ne omekša.
2. Kuvani krompir ocediti od viška tečnosti i ispasirati.
3. Dodati puter isečen na tanke listiće i dobro promešati da se sve sjedini.
4. Zatim, dodati žumanca, začine po ukusu i ponovo promešati sastojke.
5. Pripremljenu smesu staviti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom.
6. Na pleh obložen papirom za pečenje istiskivati smesu praveći ružice prečnika 1 cm.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta tj. dok ne porumene.
8. Izvaditi iz pećnice, ostaviti par minuta da se prohladi i poslužiti kao prilog.

Vojvotkinjin krompir može se servirati kao prilog uz neko od sledećih jela: rolovano meso, rolovano mleveno meso u slanini, gulaš, aromatične ćufte, pileći paketići sa šunkom

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!