Start Kuhinje sveta Indijska kuhinja: Pileći kari

Indijska kuhinja: Pileći kari

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg belog mesa
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
1 sveža papričica
3 paradajza
1 kašika šećera
1 kašika paradajz pirea
1 dl ulja
1 kašika rendanog đumbira
½ kašike mlevenog korijandera
1 kašičica cimeta
3-4 karanfilića
½ kašike slačice
½ kašike semena komorača
1 kašičica kurkume
1 kašičica kari začina
400 ml kokosovog mleka

Priprema:

1. Oprati povrće. Crni luk iseći na listiće, beli luk izgnječiti, paradajz iseći na kriške pa pošećeriti, papriku iseći na rezance.
2. Meso iseći na kockice približno iste veličine.
3. U dublji sud usuti ulje, pa kada je dobro ugrejano propržiti pileće meso.
4. Pržiti na umerenoj temperaturi dok ne počne da menja boju i postane rumeno.
5. Izvaditi iz posude i ostaviti poklopljeno.
6. U ulje u kome se pržila piletina, dodati sledeće začine: slačicu, komorač, kurkumu, pa propržiti dok slačica ne počne da pucketa.
7. Zatim, ubaciti beli luk, đumbir, korijander, cimet, karanfilić, kari začin, ljutu papriku, paradajz-pire i mešajući sve brzo propržiti.
8. Kada su začini blago potamneli ubaciti crni luk i posoliti, pa kratko propržiti na umerenoj temperaturi.
9. Nakon što luk dobije zlatno-braonkastu boju dodati paradajz, prethodno blago izgnječen.
10. Sve kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost koju je paradajz pustio blago uvri.
11. Zatim, nasuti toplu vodu toliko da sve ogrezne i kuvati dok se tečnost ne redukuje.
12. Nakon 30 minuta, dodati pileće meso i kuvati još 20-ak minuta.
13. Pred kraj, dodati kokosovo mleko, sve promešati i isključiti ringlu. Ostaviti na toploj ringli da se sve još malo krčka.
14. Služiti toplo uz kuvani pirinač.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here