Krompir čorba sa prazilukom

Krompir čorba sa prazilukom

SHARE

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci

500 g praziluka
2 veća krompira
50 g putera
2 kašike ulja
200 ml pavlake
1 kocka za supu
1,5 l vode
so, biber

Priprema

1. Praziluk oprati i iseći na kolutove. Krompir oguliti i iseći na kockice.
2. U dublju šerpu dodati komad putera i ulje pa čim počne da se zagreva dodati povrće i propržiti na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje.
3. Zatim, dodati kocku supe i toplu vodu, poklopiti i kuvati 30-40 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.
4. Kuvano povrće izmiksati štapnim miskerom, začiniti prema ukusu i dodati pavlaku, pa sve dobro promešati da se sjedini.
5. Pred serviranje obariti omiljene kobasice, narezati na kolutove, dodati u tanjir sa čorbom i sve dekorisati sitno seckanim perima mladog luka.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?