Start Kuvamo sa Kuvamo sa vama – Lena Krstić rado kuva po našim receptima

Kuvamo sa vama – Lena Krstić rado kuva po našim receptima

Poziv da Kuvamo sa vama i dalje je aktuelan! Šaljte nam isprobane recepte sa portala i podelite vaše utiske sa nama - rado ćemo ih objaviti.

Danas, na osnovu poziva koji smo uputili i želje da Kuvamo sa vama, predstavljamo treću čitateljku koja je isprobala naše recepte. U pitanju je Lena Krstić, koja sa mužem i troje dece živi u Donjoj Austriji. Nakon više od dvadeset godina života u Beču, porodica Krstić odlučila je da se preseli u Donju Austriju, kako bi ostvarila svoj san – stvoriti kuću i imati oazu mira u kojoj će cela porodica uživati. Lena, osim što voli da kuva, rado se bavi kreativnim radom i baštovanstvom. U bašti, pored kuće, uzgaja povrće i uživa u plodovima iz voćnjaka.

Otkako sam se preselila u kuću više uživam u kuvanju i spremanju kolača, te rado ugošćujem prijatelje i familiju, kako one koji žive ovdje u Austriji tako i one koji nas posjete iz zavičaja. Iz tog razloga raste i moja kolekcija pribora, pogotovo za slatke specijalitete, razni kalupi i forme, a mislim da bez miksera ne mogu zamisliti svoju kuhinju. Kuvam uvijek kad imam slobodan dan, a ponekad i uveče poslije posla ili nešto na brzinu prije odlaska na posao – kaže Lena. Djeca najradije jedu pite, koje pravim uglavnom sa gotovim korama jer se brze spremaju, a kada se poželimo domaćih kora sa velikim užitkom ih spremim i to 3-4 tepsije odjednom.

Kako moj suprug i ja potičemo iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, a živimo u Austriji, tako je i naša kuhinja mješovita, te se spremaju jela koja svi volimo iz tih krajeva. Djeca obožavaju kremaste supice od povrća, koje su u Austriji veoma popularne. Do nedavno su voljeli pasulj, a bečka šnicla što se njih tiče, uvijek može da bude na stolu. Punjene paprike su, također, veoma omiljene u našoj porodici.

Može se pretpostaviti, da sam kao zaposlena i jedino žensko u kući pretrpana poslovima i obavezama, tako da imam veoma malo vremena za sebe. Energiju za dan skupljam ispijajući prvu jutarnju kaficu u miru i tišini, kada svi izadju iz kuće, pored tv-a, uz internet ili kada je toplo vrijeme, vani na terasi.

Lena rado prati kulinarske emisije i gastronomske sadržaje na internetu. Sa našim portalom upoznala se putem stranice na Facebooku. Odmah sam abonirala stranicu portala „Posalji recept“ preko FB, te mi redovno stižu novi recepti, koje redovno pročitam i, za one za koje mislim da ću sigurno isprobati, memorišem kako ga ne bih izgubila ili zaboravila – otkrila nam je Lena.

Na sledećoj strani pročitajte šta je Lena pripremala i koje je utiske ponela pripremajući hranu po receptima sa našeg portala. 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!