Start Glavna jela Kvrguša

Kvrguša

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
kvrgusa
Priprema:
1. Pileće meso odvojiti od kostiju, pa ga prekriti kesom i istanjiti čekicem za meso, a potom začiniti.
2. Pripremljeno meso sa obe strane peći desetak minuta na 3 kašike zagrejanog ulja.
3. Jaja razmutiti pa ih pomešati sa brašnom, dodati mleko i posoliti po ukusu. Ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
4. Vatrostalnu posudu podmazati preostalim uljem te je zagrejati. Potom uliti trećinu smese od jaja, pa rasporediti pripremljeno meso. Preko mesa preliti preostalu smesu od jaja.
5. Kvrgušu peći u rerni na 200 °C oko 20 minuta.
6. Za to vreme pomešati pavlaku sa kiselim mlekom, pa izvaditi jelo iz rerne i preliti ga. Vratiti ga da se dopeče još 10 minuta. Meso možete pre prženja iseci na manje komade.
7. Gotovo jelo ostaviti da se malo prohladi, a potom ga poslužiti.

Recept Zorana Ćirića iz Brzog Broda
Recept Zorana Ćirića iz Brzog Broda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!