Start Glavna jela Lenje lazanje

Lenje lazanje

Clipboard08

Priprema:
1. Skuvati kockicu supe.
2. Luk naseckati i propržiti na malo ulja.
3. Dodati meso i propržiti ga da promeni boju. Zatim dodati paradajz sos i senf, te začiniti po ukusu.
4. Brašno propržiti na malo ulja, uliti mleko, a potom i jogurt i supu. Po želji dodatno začiniti.
5. Makarone obariti u slanoj vodi, ocediti ih, pa polovinu sipati u podmazanu tepsiju. Potom staviti fil od mesa i preliti sa 1/2 bešamel sosa.
6. Odozgo poređati drugi sloj makarona i preliti preostalim bešamelom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
8. Pred kraj pečenja preliti umućenim jajima i narendanim kačkavaljem. Vratiti nakratko u rernu dok se sir ne otopi.

Recept Nele Jovanović iz Pirota
Recept Nele
Jovanović iz
Pirota

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!