Start Pića Sokovi Magični napitak: Grejpfrut i šargarepa za čišćenje organizma

Magični napitak: Grejpfrut i šargarepa za čišćenje organizma

ThinkstockPhotos-464582832Nepravilna ishrana, a naročito ona koja ne podrazumeva dovoljno kuvane hrane, a obiluje fast foodom, ima veoma štetne posledice na organizam. Ukoliko osećate negativne posledice ovakvog stila života, poput težine u želucu, malaksalosti i nedostatka energije, postoji prirodno rešenje za vas.

Ova mešavina sastojaka u osvežavajućem napitku biće pravi melem za vaš stomak, a uz to će i poboljšati probavu i pokrenuti metabolizam. Glavni sastojci ovog zdravog napitka su šargarepa, grejpfrut, krastavac i menta.

Šargarepa je prepuna vlakana i beta–karotena, odličnog antioksidansa, koji se u telu pretvara u vitamin A. Ovo povrće podstiče probavni trakt na ubrzan rad i efikasno rešava zastoj u stomaku, koji je uzokovan pretrpanošću nezdravom hranom.

Grejpfrut, najpopularnije voće za mršavljenje, u ovom napitku ima ulogu čišćenja organizma, jer obiluje vitaminom C, otapa masti i pretvara ih u energiju.

Zahvaljujući obilju vlakana koje sadrži, krastavac pruža osećaj sitosti, a osim toga, on je prirodni duiretik, pa vrlo uspešno smiruje nadutost i čisti telo od toksina.

Menta ubrzava i kontroliše probavu i smiruje vaš želudac, a uz to pruža i osvežavajući ukus vašem napitku.

Treba li vam još neki razlog da pripremite ovo piće?

Obezbedite 1 grejpfrut, 2 velike šargarepe, 1 krastavac, 5 listića mente, dve kriške rendanog đumbira i pola litre vode.

Grejpfrut oljuštite, šargarepu i krastavac isecite na trake, ubacite u blender i dobro ispasirajte. Dodajte vodu, rendani đumbir i ponovno sve izmešajte, a na kraju dodajte listiće mente.

Pripremljeni napitak konzumirajte dva puta dnevno, najbolje ujutru i pre ručka.

Izvor: Stil
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!