Start Dijamant kuvarica Mak pita

    Mak pita

    20150216_200351Sastojci:
    – 400g brašna
    – 300g Dijamant margarina
    – 100g šećera
    – 2 žumanca
    – 8 kašika vode
    za fil
    – 300g maka
    – 300g šećera
    – 1dl vode
    – 1 žumance
    – sok od pola limuna
    – rendana kora limuna
    – 3 belanca
    – kašika Dijamant margarina
    – 1 vanil šećer

    ISPROBAJTE I…

    Kremasta torta sa makom

    Brze rolnice sa makom

    Priprema:
    Brašno i margarin izmrviti, dodati šećer, žumanca i toliko vode da se zamesi čvrsto a glatko testo. Testo, zatim, staviti u kesu i ostaviti u frižideru sat vremena, da odmori.
    Fil: kuvati mak sa vodom, šećerom i vanil šećerom. Kada se prohladi dodati žumance, limunov sok i koru, margarin i na kraju sneg od belanaca. Testo izvaditi iz frižidera, podeliti na dva jednaka dela i razvaljati na pobrašnjenoj površini do veličine većeg pleha, zatim ga staviti u taj pleh, preko sipati fil (fil će delovati malo ređe ali će se u toku pečenja zgusnuti). te poklopiti drugom polovinom testa. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Pečeni kolač posuti šećerom u prahu.

    Recept Milice Gojić iz Rume

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!