Start Deserti Torte Fina kremasta torta

Fina kremasta torta

Fina-krem-tortaSastojci:
za koru
– 5 belanaca
– 5 kašika šećera
– 4 kašike brašna
– 5 kašika mlevenih lešnika
– 50 g margarina
– 1/2 praška za pecivo
– 1,5 dl mleka
za fil
– 5 žumanaca
– 5 dl mleka
– 1 puding od vanile
– 150 g šećera
– 10 g želatina u prahu
– 5 dl slatke pavlake
– 1 krem fiks
– 50 g mlečne čokolade
– 50 g mlevenih lešnika
– 50 g bele čokolade

ISPROBAJTE I… 

Kremasta torta sa kafom

Čokoladna kremasta torta

Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim dodati 2 kašike šećera i mutiti dok se ne šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom i otopljenim margarinom pa sjediniti sa šamom od belanaca i promešati. Potom dodati brašno, prašak za pecivo, mlevene lešnike i promešati varjačom.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Ohlađeni biskvit preliti mlakim mlekom da omekša.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti žumanca i puding od vanile. Preostalo mleko sjediniti sa šećerom i ostaviti da proključa.
2. Smesu od žumanaca sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri pa ga sjediniti sa mlakim filom i promešati.
4. Dobijeni fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu mlečnu čokoladu i lešnike, a u drugi deo rendanu belu čokoladu.
5. Posebno umutiti slatku pavlaku sa šlag fiksom u čvrst šlag. U fil od mlečne čokolade dodati trećinu šlaga, u fil od bele čokolade takođe dodati istu količinu šlaga, a preostali šlag ostaviti za dekoraciju.
Finalni postupak:
Koru premazati tamnim filom, preko njega naneti fil od bele čokolade i odozgo premazati šlagom. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here