Start Preporučujemo Marija Vujović: Tajna je u malim količinama hrane

Marija Vujović: Tajna je u malim količinama hrane

”Kad sam počela da se bavim manekenstvom, usvojila sam novi način ishrane kog se pridržavam i danas. Nema tu posebne mudrosti. Jedem ono što mi se jede, pa i slatkiše. Najbitnije je ne preterivati ni u čemu”
”Kad sam počela da se bavim manekenstvom, usvojila sam novi način ishrane kog se pridržavam i danas. Nema tu posebne mudrosti. Jedem ono što mi se jede, pa i slatkiše. Najbitnije je ne preterivati ni u čemu”

Jedem sve, ali pomalo
Do svoje treće godine bila sam bucmasta. Većina ljudi misli da supermodeli savršenu liniju oržavaju tako što jedu nekoliko listića salate dnevno, ali sa mnom to nije slučaj.
Jedem ono što mi se jede, pa i slatkiše, a moja težina varira samo za kilogram. Naravno, ne mislim na periode trudnoće.

Manji, a češći obroci
Kad sam počela da se bavim manekenstvom, izmenila sam način ishrane i pridržavam ga se i danas. Nema tu posebne mudrosti. Najbitnije je ne preterivati ni u čemu, jesti što manje a što češće i piti što više vode.

Sopstveni jelovnik
Kad sam se preselila u Njujork, bila sam jako mlada. Prvih nekoliko godina nisam znala ništa da skuvam, pa sam bila više gladna nego sita, a mamine pakete s hranom dočekivala sam s ogromnom radošću.
Posebno sam se radovala pršutu i njeguškom siru, koji obožavam. S vremenom sam počela da kuvam i dopalo mi se. Sada, kad imam ćerkicu Iris, kuhinja mi je postala mesto porodičnih okupljanja. Sama sam formirala svoj jelovnik, ali kad sam bila na početku karijere, konsultovala sam se s nutricionistom.
Bilo mi je teško dok nisam naučila kako se hrana kombinije, šta je dobar obrok, šta su ”prazne kalorije”, a sada o tome i ne razmišljam. Pošto volim i da kuvam i da jedem, uživam u pravljenju kombinacija zdravog i potrebnog.
shutterstock_135167732aaaaaaaaJedna od tajni moje linije jeste i to što nikada ne mešam karbohidrate (pasulj, grašak, krompir i sve što ima skroba) sa proteinima (sve vrste mesa, mlečni proizvodi…). Probajte! Rezultati sigurno neće izostati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!