Start Akcije Domaćice MAXI Domaćica meseca: I Nišlijke spremale poslastice sa jagodama

MAXI Domaćica meseca: I Nišlijke spremale poslastice sa jagodama

_MG_6285

Kako Niška banja od skoro ima u svom gradu ovu humanitarnu manifestaciju, sve više Nišlijki odaziva se, ne samo kako bi pokazale ono u čemu su najbolje – u kuhinji, nego prvenstveno s ciljem da obraduju mališane sa posebnim potrebama iz škole “14. Oktobar”, kojoj se daruje sve ono što iz meseca u mesec vredne domaćice spreme u ovoj akciji.

_MG_6135

Pošto su Novosađanke već pravile torte i kolače s jagodama,  ove nedelje red je bio na Nišlijke, Jagodinke i žene iz okolnih mesta da pokažu koliko su one vešte i da li mogu biti takmac domaćicama iz Vojvodine. U restoranu “Kafanče banjče”, nadomak Niša, okupilo se preko dvadeset takmičarki, izlažući svoje delicije koje su podsećale na bajku: prelivene čokoladom, zabodene jagode na štapić, torte u obliku srca, kolačići, minjoni, veći, manji, slađi i najslađi oduševili su žiri koji je imao “sladunjav” zadatak- sve da proba i podeli ocenu.

_MG_6137

Žiri, u sastavu: Emilija Ilić, defektolog pomenute škole u koju se odnose slatke đakonije, Miroljub Jovanović, frontmen grupe “Lutajuće srce”, ujedno i urednik na TV “Bel Ami”, u pratnji svoje ćerke Mine Ilić, učenice osnovne škole, Dragana Rodić, žene ogromnog srca bez čije pomoći ova akcija ne bi zaživela u ovom gradu, i Lidija Stojanović, vlasnica i domaćica restorana “Kafanče banjče” u kom se odigrava ovaj prelepi događaj.

_MG_6120

Dok su gosti uživali u prijatnoj atmosferi u bašti restorana, uz jednog papagaja i fontanu, kafu i meze, sve prisutne zabavljao je svojim pevačkim umećem ženski hor “Neven”’iz Leskovca, pod dirigentskom palicom profesorke Srbislave Tolić, uz podršku harmonikaša Miroslava i pratećeg vokala Radovana Ilića. Ova mala horska družina, sa raskošnim talentom i bogatim, mladalačkim duhom nastoji da očuva vrednost i tradiciju plemenitim slavujskim glasom.

_MG_6296

Nakon što su uživali u pesmi  i slatkom, ocenivši ih vrlo visokim ocenama, žiri je odlučio koje tri domaćice mogu odneti pobedu, a među njima su: Slavica Ćirić iz Jagodine, koja je osvojila treću nagradu. Slavici, inače bibliotekarki po struci, izdavačka kuća “Prometej” poklonila je vaučer za kupovinu knjiga u iznosu od 5.000 dinara.

_MG_6111

Drugo mesto osvojila je Bugarka Ljudmila Petrović, udata u Svrljigu, koja je osvojila putovanje na Kopaonik u vilu “Jana”, za dve osobe, koje je poklonila turistička agencija “Jolly tours”.

_MG_6105

Prvo mesto, titulu “MAXI domaćice meseca”, kao i vaučer u iznosu od 10.000 dinara, koji daruje “MAXI”, pripalo je Tatjani Videnović, koja je bila i više nego očarana i iznenađena.

_MG_6117

Ona je svoj recept rado podelila sa našom čitalačkom publikom, a ukoliko želite da spravite pobednički kolač, trk na kioske i pronađite ga u najnovijem izdanju magazina “Pošalji recept”, najčitanijeg časopisa kome je tematika kulinarstvo. I ne samo ovaj, pronađite još mnoštvo sjajnih recepata!

Do narednog meseca, prijavite se i postanite deo ovog velikog humanitarnog projekta!

_MG_6278 IMG_6269 IMG_6265

Tekst: Nikea Vučetić
Foto: Mirko Todorović

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!