Start Akcije Domaćice MAXI Domaćica meseca: I Nišlijke spremale poslastice sa jagodama

MAXI Domaćica meseca: I Nišlijke spremale poslastice sa jagodama

_MG_6285

Kako Niška banja od skoro ima u svom gradu ovu humanitarnu manifestaciju, sve više Nišlijki odaziva se, ne samo kako bi pokazale ono u čemu su najbolje – u kuhinji, nego prvenstveno s ciljem da obraduju mališane sa posebnim potrebama iz škole “14. Oktobar”, kojoj se daruje sve ono što iz meseca u mesec vredne domaćice spreme u ovoj akciji.

_MG_6135

Pošto su Novosađanke već pravile torte i kolače s jagodama,  ove nedelje red je bio na Nišlijke, Jagodinke i žene iz okolnih mesta da pokažu koliko su one vešte i da li mogu biti takmac domaćicama iz Vojvodine. U restoranu “Kafanče banjče”, nadomak Niša, okupilo se preko dvadeset takmičarki, izlažući svoje delicije koje su podsećale na bajku: prelivene čokoladom, zabodene jagode na štapić, torte u obliku srca, kolačići, minjoni, veći, manji, slađi i najslađi oduševili su žiri koji je imao “sladunjav” zadatak- sve da proba i podeli ocenu.

_MG_6137

Žiri, u sastavu: Emilija Ilić, defektolog pomenute škole u koju se odnose slatke đakonije, Miroljub Jovanović, frontmen grupe “Lutajuće srce”, ujedno i urednik na TV “Bel Ami”, u pratnji svoje ćerke Mine Ilić, učenice osnovne škole, Dragana Rodić, žene ogromnog srca bez čije pomoći ova akcija ne bi zaživela u ovom gradu, i Lidija Stojanović, vlasnica i domaćica restorana “Kafanče banjče” u kom se odigrava ovaj prelepi događaj.

_MG_6120

Dok su gosti uživali u prijatnoj atmosferi u bašti restorana, uz jednog papagaja i fontanu, kafu i meze, sve prisutne zabavljao je svojim pevačkim umećem ženski hor “Neven”’iz Leskovca, pod dirigentskom palicom profesorke Srbislave Tolić, uz podršku harmonikaša Miroslava i pratećeg vokala Radovana Ilića. Ova mala horska družina, sa raskošnim talentom i bogatim, mladalačkim duhom nastoji da očuva vrednost i tradiciju plemenitim slavujskim glasom.

_MG_6296

Nakon što su uživali u pesmi  i slatkom, ocenivši ih vrlo visokim ocenama, žiri je odlučio koje tri domaćice mogu odneti pobedu, a među njima su: Slavica Ćirić iz Jagodine, koja je osvojila treću nagradu. Slavici, inače bibliotekarki po struci, izdavačka kuća “Prometej” poklonila je vaučer za kupovinu knjiga u iznosu od 5.000 dinara.

_MG_6111

Drugo mesto osvojila je Bugarka Ljudmila Petrović, udata u Svrljigu, koja je osvojila putovanje na Kopaonik u vilu “Jana”, za dve osobe, koje je poklonila turistička agencija “Jolly tours”.

_MG_6105

Prvo mesto, titulu “MAXI domaćice meseca”, kao i vaučer u iznosu od 10.000 dinara, koji daruje “MAXI”, pripalo je Tatjani Videnović, koja je bila i više nego očarana i iznenađena.

_MG_6117

Ona je svoj recept rado podelila sa našom čitalačkom publikom, a ukoliko želite da spravite pobednički kolač, trk na kioske i pronađite ga u najnovijem izdanju magazina “Pošalji recept”, najčitanijeg časopisa kome je tematika kulinarstvo. I ne samo ovaj, pronađite još mnoštvo sjajnih recepata!

Do narednog meseca, prijavite se i postanite deo ovog velikog humanitarnog projekta!

_MG_6278 IMG_6269 IMG_6265

Tekst: Nikea Vučetić
Foto: Mirko Todorović

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

5 KOMENTARI

  1. Poštovani,
    Ako je u pitanju humanitarnost zasto se pojedine takmicarke toliko trude da osvoje jednu od nagrada?Naime takmicarka iz Svrljiga S.M osvaja zaredom tri meseca sve tri nagrade,pa kad ih je sve pokupila dovodi nove takmicare V.M a po dekoraciji se vidi da je isto tj.da je ona pravila.Nagradjene Tatjana Videnovic i Ljudmila Petrovic imaju iste pojedine poslatice,a iz Svrljiga su,toliko slucajnosti ja jos nisam videla i cula.Kako je to moglo da promakne Vama i ziriju?Onda zasto bi se druge domacice takmicile?Svaki trud treba biti nagradjen i postovati stalne aktere Vaseg casopisa.

  2. Potpuno se slazem sa komentarom, objavite da nece biti nagradjivanja prvo, drugo, trece mesto pa da vidimo koliko ce se takmicarki prijaviti i koliko ce se truditi, amateri ne mogu da se takmice sa profesionalnim poslasticarima.

  3. Moram da primetim da je druga nagrada vrednija od prve, izbacite nagradjivanje, ako je humano neka ide bez nagrada, ili podelite neke simbolicne nagrade svim ucesnicima, ima ucesnika koji nikada nisu osvojili ni jednu nagradu, a neki iz meseca u mesec osvajaju nagrade.

  4. Slazem se sa Rosom da treba pustiti i druge domacice da osete cari pobede.A ne jedne iste da osvajaju za redom nagrade bilo bi super da promenite to pravilo.

    pozdrav

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here