Start Akcije Domaćice “MAXI domaćica meseca”: Još jedna uspešno organizovana humanitarna akcija u Nišu

“MAXI domaćica meseca”: Još jedna uspešno organizovana humanitarna akcija u Nišu

 IMG_8710

U ranim jutarnjim časovima ekipa “Color Press Grupe” uputila se ka prelepom Nišu, gde se po drugi put organizuje humanitarna akcija “MAXI domaćice meseca”.

Nakon nekoliko sati vožnje po sunčanom, ali izuzetnom hladnom danu, stigli smo u restoran “Kafanče Banjče”, gde su nas dočekali naši ljubazni domaćini i na naše prijatno iznenađenje, pun restoren domaćica, vesele i nestrpljive da akcija što pre počne.

Ovaj put domaćice su imale zadatak da pripreme pite od mesa, u čemu su mnoge uživale, ne toliko zbog pokazivanja svog umeća, koliko zbog saznanja da sve ono što su pripremile odlazi školi „14. Oktobar“ u kojoj se nalaze dečica sa posebnim potrebama.

Pored naših već dobro poznatih i vernih domaćica, po prvi put su nam se pridružile i domaćice iz: “Udruženja makedonaca Vardar” iz Niša, “Udruženja Srce” iz Niške Banje i “Udruženja Kruna”, takođe iz Niške Banje.

Nakon kraćeg upoznavanja  i oficijelnog dela, žiri je pristupio, ne malom zadatku. Trebalo je degustirati trideset dve pite! Kasnije su nam otkrili da im nije bilo lako, ali da su uživali u svom zadatku, jer kako su rekli, da bi se ovako nešto lepo i ukusno napravilo, treba uložiti puno truda i ljubavi. A ocenjivali su i po izgledu i po ukusu.

Žiri su činili: Dragana Rodić Aranđelović, aktivistkinja, direktor škole „14. Oktobar“, Zoran Nikolić, Dragan Aranđelović, Predsednik komisije za kulturu opštine Medijana, i Lidija Stojanović, vlasnica restorana „Kafanče banjče“.

I dok su domaćice uživale u prijatnoj atmosferi restorana uz kaficu i magazine “Color Press Grupe”, žiri je proglasio pobednike:
Treća nagrada ide u ruke Mileni Cvetković, koja je na poklon dobila kuvar od izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada. Drugu nagradu je osvojila Kosanka Savić, koja će putovati na Kopaonik u vilu „Jana“, zahvaljujući prijteljima iz „Jolly tours-a“, a prva nagrada “MAXI domaćica meseca“ vaučer u iznosu od 10.000 dinara pripala je Suzani Petrović.

Uz sreću i suze radosnice pobednica, polako smo se oprostili od domaćina i krenuli iz Niša, prezadovoljni kako je još jedna akcija humanitarnog tipa uspešno obavljena!

„MAXI“ domaćica meseca Niša podelila je svoj pobednički recept sa čitaocima portala:

Sastojci:

za kore:

– 500 gr brašna

– 1/4 kocke kvasca

– 1 kašicica soli

– 1 kašičica šećera

– 1 dl ulja

– 2 dl vode

za fil:

– 400 mlevenog mešanog mesa

– 200 gr svežeg kupusa

– 2 velike glavice crnog luka

– 1 štap praziluka

– ulje po potrebi (oko 1 dl)

– so, biber po ukusu

Priprema:

Zamesiti testo od datih sastojaka i razdeliti na 15 duvki (delove). Svaki od delova malo razvući i premazati uljem. Nakon što odstoji oko 20 – 30 minuta, spojiti po tri uz razvlačenje u tri kore. Poređati tri kore koje su premazane uljem i filovane, zamotate u krug, da bi se formirao “puž” i tako sa ostalim korama. Pre pečenja premazati margarinom.

IMG_8678

IMG_8684

IMG_8682

IMG_8662

IMG_8587

IMG_8580

IMG_8578

IMG_8568

IMG_8564

IMG_8646

IMG_8648

IMG_8653

IMG_8655

IMG_8698

IMG_8694

IMG_8702

IMG_8706

Autor: Gordana Dobanovački, Life Content

Foto: Mirko Todorović, Life Content

 

 

 

 

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!