Start Glavna jela Medena piletina

Medena piletina

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (3 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
medena piletina

Priprema:

1. U manjoj posudi pripremiti marinadu: sjediniti med, pasirani beli luk, senf, soja sos i mešavinu začina po ukusu.
2. Pripremljenom marinadom premazati piletinu i ostaviti u frižideru preko noći.
3. Sutradan uzeti odgovarajuću tepsiju i nauljiti pa sipati u nju malo vode. Zatim poslagati mariniranu piletinu i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni. Tokom pečenja piletinu povremeno okretati i prelivati saftom od pečenja kako ne bi bila suva.
4. Pečenu piletinu poslužiti uz prilog po želji.

Recept Margit Rac iz Zrenjanina
Recept Margit Rac iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!