Start Glavna jela Mleveno meso sa povrćem u umaku

Mleveno meso sa povrćem u umaku

mleveno meso
Priprema:
1. Krompire i šargarepu oljuštiti i skuvati u slanoj, malo pouljenoj vodi, a zatim ih ocediti i iseći na kockice.
2. Praziluk iseći na kolutove i upržiti na malo ulja, te dodati mleveno meso i dinstati nepokriveno dok sva voda ne ispari. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Šampinjone iseći na listove i obariti u slanoj vodi.
4. Na kockici putera/margarina upržiti brašno pa uz brzo mešanje postepeno dolivati mleko.
5. Kada se sos zgusne, skloniti s vatre i umešati jogurt, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Posudu za pečenje podmazati margarinom i naređati krompir i šargarepu. Preko rasporediti fil od mesa pa posuti oceđenim šampinjonima.
7. Sve preliti pripremljenim belim umakom.
8. Odgore narendati malo putera ili margarina i posuti iseckanim peršunom i parmezanom.
9. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.

Recept Jelene Ćirić iz Niša
Recept Jelene Ćirić iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!