Start Zanimljivosti Namirnica koja osvaja svet: Moringa

Namirnica koja osvaja svet: Moringa

Moringa čarobno drvo je poznato po neverovatnom izvoru hranljivih sastojaka koji su zaslužni za povećanje energije, jačanje imuniteta kao i fantastične anti-age i lifting efekte. Poznata je takođe pod imenom “zeleno zlato”.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Moringa drvo je poreklom iz Indije ali se takođe može naći u mnogim drugim tropskim i suptropskim područjima. Skoro svaki deo drveta se može koristiti u ishrani, ali lišće i stabljika su najzastupljeniji u tradicionalnoj medicini i pripremi azijskih jela.

Ova biljka je najpoznatija po visokom sadržaju hranljivih sastojaka.

Zapravo ona sadrži:

4 puta više vitamina A od šargarepe

7 puta više vitamina C od pomorandže

4 puta više kalcijuma od mleka

3 puta više kalijuma od banane

2 puta više proteina od jogurta

Moringa lišće može da se jede sirovo, kuvano poput kelja ili sušeno u obliku praha.

Mahuna koja se koristi u svim vrstama azijskih jela može da se jede sirova, kuvana ili isceđena za proizvodnju moringovog ulja.

Što se tiče stabla, ono se koristi u borbi protiv neuhranjenosti u suvim područjima gdje hranljive biljke često ne rastu.

Moringa drvo privlači sve više pažnje u svetu i postaje deo svakodnevne ishrane. Ova super hranljiva namirnica podiže energiju, jača imuni sistem, a pored toga pomaže telu da se oporavi nakon vežbanja.

Posebno značajna činjenica za sve dame je da moringa u sebi sadrži i zeatin, hormon koji ima efekat anti-starenja i obnavljanja kože.

Dakle, pripremite se za juriš na moringa čajeve, začine i suplemente koji će učiniti čudo za vaše zdravlje i lepotu!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!