Start Zanimljivosti Ne bacajte talog od kafe: Devet načina kako da ga iskoristite!

Ne bacajte talog od kafe: Devet načina kako da ga iskoristite!


Ne bacajte talog od kafe – evo kako ga možete iskoristiti u održavanju domaćinstva.

Obično kada se ispije poslednja šoljica kafe rešavamo se taloga. Međutim, pročitajte načine na koje sve možete iskoristiti talog od kafe.

1. Osušite talog kafe i stavite ga u posudu, a posudu držite u frižideru, jer ćete na taj način ukloniti neugodne mirise.

2. Ukoliko u stanu ili kući držite biljke poput azaleje ili kamelije zalijte ih talogom kafe.

3. Ukoliko se ne možete rešiti mrava stavite talog kafe na mesta gde se skupljaju. Takođe vam može poslužiti i ako se želite rešiti i drugih insekata.

4. Talog kafe umočite u vruću vodu i na taj način ćete dobiti braon boju kojom možete ofarbati tkaninu.

5. Ako vam je drveni nameštaj pun ogrebotina utrljajte u njega malo taloga kafe koji ste predhodno pomešali sa pastom za poliranje i toplom vodom.

6. Talogom možete očistiti masne površine. Možete ga koristiti samog ili u kombinaciji sa sredstvom za pranje suđa.

7. Kako vaša mačka ne bi obavljala nuždu svuda po dvorištu pospite po njemu talog od kafe i budite sigurni da će je taj miris oterati.

8. Ukoliko sadite šargarepu, kako biste povećali njen prinos pomešajte sveži talog kafe sa sitnim semenjem šargarepe prilikom sadnje.

9. Ukoliko želite očistiti kamin ili peć, prije nego počnete, po pepelu pospite talog kafe kako se ne bi dizala prašina.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!