Start Zanimljivosti Neobična kuhinja: Šarena pasta

Neobična kuhinja: Šarena pasta

Želite da priredite zabavnu večeru svojim najdražima? Mi imamo sjajan predlog! U pitanju je ukusna pasta u boji. Takođe, dajemo vam instrukcije za pravljenje tzv. homemade paste, iako se, ukoliko nemate vremena, možete poslužiti i onom iz prodavnice.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci za homemade testeninu:
2 šolje brašna
2 jajeta, lagano izmućena
so
crvena, žuta, zelena i plava boja za hranu

Priprema:
1. U posudu stavite brašno i so i promešajte ih dok se ne sjedine. Dodajte dva blago izmućena jajeta. 2. Prinesite posudu sebi i grubo i čvrsto mešajte sve dok se sastojci ne sjedine u testo.
3. Kada masa prestane da bude tečna, nastavite mešenje rukom. Mesite testo tako da postane prilično tvrdo, glatko i bez grudvica.
4. Zatim prebacite testo na površinu i mesite ga dok ne omekša i ne postane elastično. Drvenom oklagijom valjajte testo dok ne postane tanko oko 0,5 cm.
5. Secite trake širine oko 3-4cm, posipajte ih brašnom sa obe strane i provlačite kroz mašinu da se lepo istanje, a zatim mašinom secite željeni oblik. Ako ne koristite mašinu, lakše je istanjiti manje komadiće testa, a zatim ih seći u željeni oblik.
6. Stavite vodu sa malo soli u lonac i čekajte da provri, zatim ubacite testeninu. Kada prokuva i izađe na površinu, iscedite i isperite testeninu, i još dok je topla (mora da bude topla da bi prihvatila boju! ) razvrstajte u četiri plitke činije.
7. Dodajte nekoliko kapi različitih boja, po testenini u različitim činijicama. Obratite pažnju da testenina bude ravnomerno posuta bojom, sa svih strana i ostavite je da apsorbuje boju 2-3 minuta.
8. Isperite ponovo testeninu u hladnoj vodi da bi se skinuo višak boje. Servirajte pomešanu pastu iz svih činijica i uživajte.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!