Start Deserti / Torte i kolači Nepečeni kolač sa makom

Nepečeni kolač sa makom

kolac
Priprema:
1. Suvo grožđe preliti sa malo ruma i ostaviti da se natapa.
2. U mleko sipati šecer i mak pa kuvati oko 10 minuta. Dodati margarin i mešati dok se ne otopi.
3. Skloniti sa ringle pa sipati mleveni keks i suvo grožđe. Na kraju dodati izmrvljeni keks i promešati.

Glazura:
Čokoladu otopiti na pari sa malo ulja a zatim dodati jaje i dobro izmešati.

Finalni postupak:
1. Smesu sa keksom sipati u podmazan četvrtast pleh, izravnati kašikom i preliti glazurom.
2. Ostaviti ga da se dobro ohladi, a potom ga iseći na kocke.

Recept Aranke Lukač iz   Novog Sada
Recept Aranke Lukač iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!