Start Glavna jela Nešto na kašiku: Varivo od pasulja

Nešto na kašiku: Varivo od pasulja

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
400 g belog pasulja
2 šargarepe
1 veća crvena paprika
250 g pelata paradajza
1,5 dl paradajz soka
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 lovorova lista
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica mlevene paprike
ulje, so, biber

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, papriku očistiti od peteljke i semena pa iseći na krupnije kocke.
3. Pasulj obariti u vodi da omekša a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati šargarepu i papriku te i njih kratko propržiti da napola omekšaju.
5. Ubaciti pelat i sok od paradajza, lovorov list, mlevenu papriku i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati obareni pasulj pa sve zajedno kratko prokuvati. Gotovo jelo posuti svežim peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!