Start Deserti / Torte i kolači Nežne roza kocke sa čokoladom

Nežne roza kocke sa čokoladom

Clipboard18

Priprema:
Kore:
1. Penasto umutiti 4 belanceta sa 120 g šećera.
2. Žumanca umutiti sa 2 kašike vode da se dobije gusta smesa, a potom umešati šam od belanaca.
3. Pomešati brašno sa praškom za puding i pola kesice praška za pecivo, pa polako dodati u prethodnu smesu. Sve lepo sjediniti i uliti u pleh obložen pek-papirom.
4. Rernu zagrejati na 200ºC, a potom je smanjiti na 180ºC i peći 20-30 minuta.
5. Od preostalog materijala na isti način ispe ći još jednu koru.
Fil:
1. U šerpi skuvati 5 dl mleka sa šećerom i vanil-šećerom.
2. Posebno pomešati brašno sa gustinom i 1 dl mleka, te ukuvati u ključalo mleko.
3. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađeno sastaviti sa margarinom umućenim sa šećerom u prahu i dodati rendanu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Preko prve kore naneti fil i preklopiti drugom korom. Kolač premazati umućenim šlagom i ukrasiti rendanom čokoladom.

Recept Marine Ignjatović iz Mladenovca
Recept Marine
Ignjatović iz
Mladenovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!