Start Glavna jela Gurmanski gulaš

Gurmanski gulaš

Clipboard22

Priprema:
1. Svinjsko, teleće meso, krompir i pelat paradajza iseći na krupnije kocke, šargarepu i ljutu papričicu iseći na kolutove. Crni luk sitno iseckati, a beli ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a potom dodati meso i pržiti dok ne promeni boju.
3. Zatim dodati šargarepu i dinstati uz povremeno dolivanje vode.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati krompir, lovorov list, beli luk, pelat paradajza i ljutu papričicu. Naliti vodom i vinom da ogrezne, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja dodati pasulj iz konzerve, začiniti po ukusu i umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode). Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!