Start Preporučujemo Nikola Rokvić: Kod mene nema sredine – ili vodim računa ili se...

Nikola Rokvić: Kod mene nema sredine – ili vodim računa ili se potpuno opustim

"Držao sam i onu čuvenu kupus dijetu, pa isto toliko popularnu proteinsku, kao i mnoge druge"
“Držao sam i onu čuvenu kupus dijetu, pa isto toliko popularnu proteinsku, kao i mnoge druge”

Vremena se menjaju
Kao dete bio sam bucko, mada se majka trudila da se hranim zdravo. Sećam se da je stalno ponavljala: ”Nikola, jedi manje, Marko, jedi više!”, jer je moj brat uvek bio mršav. Mada sam znao da je majka u pravu, ipak sam uzimao i iz Markovog tanjira, a voleo sam sve – od mesa do slatkiša. Zanimljivo je da se s vremenom situacija promenila, pa ja danas imam manje kilograma od brata.
Budući da se naša mama posvetila porodici, u našoj kući je uvek bilo kuvane hrane, ujutru su nas čekali sokovi od tek isceđenog voća i povrća, a namirnice se godinama uzimaju od istih ljudi, koji ih proizvode na selu…

Survivor – prekretnica
Držao sam i onu čuvenu kupus dijetu, pa isto toliko popularnu proteinsku, kao i mnoge druge. Uspevao sam da skinem po nekoliko kilograma, ali uvek je trebalo još tri-četiri, a to mi nije pošlo za rukom sve do ”Survivora”.
Kad sam kretao, nisam razmišljao o kilogramima koje ću možda izgubiti, već sam se pitao da li ću fizički i mentalno uspeti da izdržim u tim uslovima. Pred kraj Survivora uopšte nisam imao predstavu koliko sam smršao. U jednoj igri trebalo je da pogodimo koliko smo lakši nego kad smo došli…. Odgovorio sam: ”Dva-tri kilograma”, a smršao sam čak jedanaest kila.
Dugo sam održavao tu težinu. Kad pogledam slike iz tog perioda, shvatam da sam izgledao ispijeno. U međuvremenu sam vratio četiri-pet kilograma i potpuno sam zadovoljan trenutnom težinom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!