Start Zanimljivosti Novi HIT u svetu! Biber voda leči i topi kilograme

Novi HIT u svetu! Biber voda leči i topi kilograme

Ovo je jedan od najboljih napitaka koje možete da pijete za zdravlje, a prirodna posledica toga je da izgubite višak kilograma.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Biber-voda je bogatog ukusa, a u drevnoj Indiji je imala veliku važnost, jer pomaže u podizanju imuniteta. Takođe se pije za lečenje bolesti poput dijabetesa, a prema nekim studijama, ima moć čak i za lečenje raka.

Kako se priprema biber-voda?

U posudu dodajte dve šolje vode za piće. U tu vodu dodajte dve kašičice mlevenog bibera. Potom vodu zagrejte, dodajte prstohvat soli i jednu ili dve latice ruže. Procedite i popijte dok je voda još topla. Ovaj moćni napitak možete piti i hladan, a preproručuje se da se pije dvaput dnevno.

Za šta je dobra biber-voda?

1. Daje vam energiju – ukoliko vam zbog vrućina i znojenja tokom leta nedostaje energije, obavezno konzumirajte barem jednu čašu dnevno.
2. Sprečava zatvor – dve čaše dnevno pomažu kod omekšavanja stolice.
3. Sprečava dehidraciju – dehidracija uzrokuje gomilu drugih zdravstvenih problema. Zato se preproča piti ovaj napitak ujutro i uveče.
4. Pomaže kod gubitka težine – s obzirom da je ljuta, pomaže kod bržeg sagorevanja kalorija.
5. Umanjuje osećaj gladi.
6. Štiti kosti od starenja.
7. Sprečava dijabetes – usvojite li zdravu naviku ispijanja biber-vode dvaput dnevno, vaš će metabolizam i imunitet biti bepsrijekorni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!