Start Akcije Održana konferencija “Food Is Great” u Sjenici

Održana konferencija “Food Is Great” u Sjenici

IMG_0483

U organizaciji Ambasade Velike Britanije i Color Press Grupe 09. i 10. novembra u Sjenici održana je konferencija pod nazivom “Food Is Great”.
Ovom prilikom Sjenica je ugostila ambasadora Velike Britanije, Denisa Kifa kao i brojne novinare i poznate ličnosti.

IMG_0436

U restoranu hotela “Borovi” najpre je priređena degustacija proizvoda srpske i britanske kuhinje, što je bio i cilj ove konferencije. Zatim je usledio panel o gastronomiji čiji učesnici su bili: pevač i glumac Frano Lasić, glumac i pisac Žarko Jokanović, glavni kuvar hotela Besim Stupljanin, jedna od domaćica koja je pripremila izvrsne specijalitete i naravno ambasador Velike Britanije Denis Kif.

IMG_0921

IMG_0927

IMG_0682

IMG_0936

Kako je projekat “Food Is Great” bio humanitarnog karaktera, sva pripremljena hrana je odnešena deci i odraslima sa posebnim potrebama u centar “Povetarac”. U večernjim satima održana je bogata večera i druženje sa ambasadorom uz više nego prijatnu atmosferu i muziku.

IMG_1107

IMG_1189

Sledećeg dana organizovan je izlet prilikom kojeg je posećen ski centar “Žari”, vidikovac sa kojeg se pruža čaroban pogled na kanjon Uvca, a nakon toga vožnja čamcima po Sjeničkom jezeru i poseta Ledenoj pećini.
Netaknuta priroda i gostoprimstvo Sjeničana je ostavila najjači utisak, ali celokupno iskustvo će svim učesnicima dugo ostati u pamćenju.

DSCN0970

0RH_0114

0RH_0297

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!