Start Dijamant kuvarica Osvežavajući rolati sa višnjama

  Osvežavajući rolati sa višnjama

  rolatsavisnjama1_1405502180_zena_recepti_650x380

  Sastojci:

  Za nadev
  – 500 g kora za pitu
  – 400 g višanja
  – 3 jajeta
  – 200 g šećera
  – 250 ml jogurta
  – 3 šoljice Dijamant ulja
  – 3 šoljice griza
  Za preliv
  – 300 ml vode
  – 10 kašika šećera

  ISPROBAJTE I… Piramidu sa višnjama

  Priprema:

  1. Spojiti sve sastojke za nadev sem višanja i dobro izmešati. Odvajati po tri kore, tako da se dobiju četiri rolata. Svaku koru namazati nadevom, a na treću staviti višnje uz ivicu i smotati u rolat.
  2. Tako pripremljene rolate staviti u podmazani pleh, premazati ih sa ostatkom nadeva (a ako ga ne ostane, premazati rolate sa mešavinom ulja i vode) i staviti da se peku na 250 stepeni 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatno-braon boju.
  3. Za to vreme napraviti preliv: staviti vodu i šećer u šerpicu i kuvati dok se šećer ne istopi. Kada su rolati pečeni, preliti ih pripremljenim prelivom (vruć preliv preko vrućih rolata) i ostaviti ih da ga upiju.
  4. Rolate potom staviti u frižider da se dobro ohlade, a zatim seći i služiti.

  Recept Marije Vučić iz Beograda

  Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

  Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

  VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

  Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

  STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!