Start Zanimljivosti Ove stvari će vam se dešavati ako odlučite da više ne pijete...

Ove stvari će vam se dešavati ako odlučite da više ne pijete kafu

Želite da u potpunosti izbacite kafu? Evo kakve promene u svom organizmu treba da očekujete…

Kofein, najviše konzumiran stimulans, ima svoje dobre strane poput boljeg pamćenja i veće budnosti, ali s druge strane mnogi kažu da im je odricanje od kofeina promenilo život na bolje.


Ako odlučite da izbacite kofein:

1. Osećaćete se loše (ali samo neko vreme)

Pripremite se na to da ćete se prvih 7 do 10 dana osećati loše što je posledica uskraćivanja kofeina organizmu koji se na njega navikao. Možete osećati umor, glavobolje i snažne promene raspoloženja. Zbog toga bi bilo dobro da ljudima oko sebe kažete da ste se odrekli kofeina kako bi imali više razumevanja za vaše promene raspoloženja

2. Smršaćete

Često nismo ni svesni koliko kalorija unosimo ispijajući pića koja sadrže kofein. Nije stvar u kofeinu nego u šećeru koji je dodat pićima koja sadrže ovaj stimulans, poput gaziranih napitaka kao i nekih vrsta kafa iz kafića koje su krcate kaloričnim slatkim sastojcima.

3. … ili ćete se ugojiti!

Kofein privremeno suzbija apetit zbog čega ćemo osećati veću glad kada ga prestanemo piti. Zato je najbolji izbor piti običnu crnu kafu bez šećera, jer je ona lišena sastojaka koja debljaju.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!