Start Glavna jela Supe i čorbe Paradajz čorba

Paradajz čorba

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
500ml pasiranog paradajza
1 kašika hladno ceđenog ulja
3 kašike kukuruznog griza (palente)
2 lista lovora
morska so i biber
2 čena belog luka, sitno seckana
1gl crnog luka

Priprema:
Ulje blago zagrejte, pa dodajte sitno iseckan luk i malo vode. Dinstajte dok ne omekša, pa dodajte beli luk, so, biber i lovorov list. Nekoliko minuta kuvajte mešajući, pa dodajte pasirani paradajz i 1 l vode. Kuvajte na laganoj vatri oko 10 min, pa postepeno sipajte palentu i mešajte žicom da se ne zgrudva. Kuvajte još oko 5 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!