Start Predjela Testenina Pasta sa sirom i spanaćem

Pasta sa sirom i spanaćem

Mašnice sa sosom od sira i spanaća

  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g testenine (farfalle)
300 g maskarpone sira
200 ml mleka
200 ml neutralne pavlake
300 g spanaća
20 g parmezana
1 čen belog luka
4 kašike maslinovog ulja
so, biber

Priprema:

1. Testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim je procediti od suvišne tečnosti.
2. Spanać očistiti i usitniti, a beli luk izrendati na sitno rende.
3. Na umereno ugrejanom maslinovom ulju propržiti beli luk, koliko da pusti aromu (voditi računa da ne promeni boju).
4. Zatim, dodati spanać i kratko propržiti.
5. Kada spanać omekša, dodati neutralnu pavlaku razređenu sa mlekom, maskarpone sir i narendanti parmezan. Začiniti po ukusu pa sve zajedno prokuvati da se dobije ujednačena smesa.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!