Start Glavna jela Meso Rolovane ćureće grudi

Rolovane ćureće grudi

Rolovana ćuretina
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 95 min
  • 4 osobe
  • Manje zahtevno

Sastojci:

±1 kg ćurećih grudi
3 šargarepe
250 g obarenog spanaća
250 ml povrtnog bujona
100 ml maslinovog ulja
so, biber
mirođija

Priprema:

1. Meso zaseći po sredini, kako bi se dobila veća šnicla. Šniclu prekriti najlon kesom, te istanjiti tučkom za meso, formirajući meso u (što je moguće bolji pravougaoni oblik), te začiniti po ukusu.
2. Šargarepu očistiti i izrendati na sitno rende. Obaren i dobro oceđen spanać usitniti nožem.

Rolovane lazanje sa tikvicama

3. Meso položiti na najlon foliju i premazati s malo ulja, ravnomerno naneti šargarepu i blago začiniti. Zatim, na isti način naneti pripremljen spanać.
4. Šniclu pažljivo uviti u rolat, pomažući se folijom, pa pričvrstiti kuhinjskim koncem.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu položiti meso, dodati 250 ml bujona (ili vode) i prekriti alu-follijom, pa peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 50 minuta. Zatim, skloniti foliju i meso vratiti u rernu da dobije rumenu boju.
6. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se prohladi, ukloniti konac, bogato posuti usitnjenom mirođijom, pa iseći meso na parčad željene debljine.
7. Poslužiti toplo uz pomfrit ili po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!