Start Glavna jela Pastirska pita

Pastirska pita

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
pastirska pita

Priprema:

1. Izdinstati seckani crni luk na ulju i dodati mleveno meso pa dinstati dok sva tečnost ne ispari a meso dobije ukus prženog. Zatim dodati prethodno obaren grašak i šargarepu iseckane na kockice pa začiniti po ukusu.
2. Posebno napraviti sos: na margarinu propržiti brašno, a potom doliti goveđu supu i mešati sve dok se ne zgusne. U sve to dodati kašiku vuster sosa, začine po ukusu i promešati.
3. Napraviti pire krompir pa dodati margarin, žumance, mleko, so i čen sitno seckanog belog luka i sve to umutiti.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu na dno sipati meso sa povrćem, zatim preliti sosom, preko njega rasporediti pire krompir i posuti parmezanom. Staviti u zagrejanu pećnicu na 200 °C 30 min.

Recept Andrijane Kovačević iz Kovina
Recept Andrijane Kovačević iz Kovina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!