Start Glavna jela Patlidžanski urnebes

Patlidžanski urnebes

patlidzan
Priprema:
1. Patlidžan iseći na trake i posoliti ga pa ostaviti da malo odstoji i pusti gorčinu.
2. Šnicle rastanjiti kuhinjskim čekićem i začiniti ih po ukusu. Ispeći ih na ulju da porumene i odložiti ih na toplo.
3. U istoj masnoći propržiti zelenu i crvenu papriku i paradajz isečene na kolutove (tek da povrće omekša). Skinuti sa vatre.
4. Pripremiti bešamel: otopiti margarin i upržiti 2 čena sitno seckang belog luka, a zatim dodati 2 kašike brašna i uz neprestano mešanje postepeno dolivati vodu. Kada se zgusne, skinuti sa vatre i dok je još vruće dodati pavlaku. Lepo sjediniti.
5. Nakon toga vatrostalnu posudu podmazati i prvo poređati šnicle te preko njih rasporediti patlidžan.
6. Potom staviti proprženo povrće i posuti sitno seckanom ljutom papričicom.
7. Dodati malo bibera i začina po ukusu pa preliti bešamel sosom.
8. Odozgo narendati kačkavalj i zapeći u rerni na 200°C dok se sir ne otopi.

Recept Marije Lemlajn iz Kovina
Recept Marije Lemlajn iz Kovina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!