Start Zanimljivosti Pazite na zdravlje: Ovo su dijete koje mogu biti opasne!

Pazite na zdravlje: Ovo su dijete koje mogu biti opasne!

dijeta 2

U želji za što vitkijom linijom pribegavamo raznim dijetama, posebno ako su izreklamirane kao “delotvorne” koje sprovode i neke slavne osobe.

No, ipak bi trebalo da budemo posebno oprezni. Nutricionisti iz Britanskog dijetetskog društva napravili su godišnju listu najgorih dijeta i upozorili kako one mogu da budu itekako opasne po zdravlje, piše Daily Mail.

Na vrhu liste je Paleo dijeta i dijeta pećinskog čoveka koje se pridržavaju Metju Mekonahi i Megan Foks. Prehrana u ovoj dijeti je bazirana na korenju, voću, semenkama, ribi, mesu, školjkama, jajima, plodovima s drveća… Prerađena hrana poput žitarica, mlečnih proizvoda, mahunarki, krompira i šećera nije dozvoljena. Ova dijeta može da ugrozi zdravlje jer izbegavanje mlečnih proizvoda može drastično da smanji nivo kalcijuma i oslabi kosti.

Dijeta glinom “neprivlačna” je dijeta prema kojoj svi koji se je pridržavaju trebaju jednom dnevno da pojedu kašiku gline. Cilj je održavanje vitke linije i izbacivanje toksina, ali nutricionisti upozoravaju kako se na ovaj način lako može “zaraditi” zatvor i trovanje arsenom.

Među najopasnijim dijetama je i dijeta “vegan do šest sati popodne” koje se pridržava slavna Bijonse. Njeno ime govori sve, ali nutricionisti upozoravaju da ovakav način prehrane povećava rizik od prejedanja grickalicama u večernjim satima kada bi zapravo trebalo izbegavati bilo kakvu hranu jer se metabolizam usporava.

Važno je hraniti se uravnoteženo, zaključak je nutricionista Britanskog dijetetskog društva.

Izvor: Prva
Foto: Flickr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!